Ο Αγρότοπος χρησιμοποιώντας φυσικά αγνά προϊόντα δημιούργησε τη σειρά Έτοιμες Συνταγές στοχεύοντας στην υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Οι νέες γευστικές προτάσεις του Agrotopos είναι προσαρμοσμένες στις νέες γαστρονομικές τάσεις και ταυτόχρονα προσφέρουν γεύματα ιδιαίτερα και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία βελτιώνοντας έτσι τις διατροφικές σας συνήθειες και προσφέροντας αμέτρητα οφέλη.
Συνταγή
Σαλάτα Ταμπουλέ με σολομό και Πλιγούρι με Κινόα
Υλικά:
- 1 φιλέτο σολομού στον ατμό
- 500ml νερό
- 1 φλ. (185γρ) Πλιγούρι με Κινόα
- 1 πρέζα αλάτι
- 15 ντοματίνια
- 4 κ.σ χυμός λεμονιού και ξύσμα 1 λεμονιού
- 2 αγγουράκια τεμαχισμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκκομένα
- 2/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. δύοσμο ψιλοκομμένο
- 5ml λευκό κρασί
- Μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το κρασί, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, απλώνουμε το μείγμα πάνω στον σολομό και τοποθετούμε μέσα στον ατμομάγειρα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία 110 ºC. Βράζουμε το Πλιγούρι με Κινόα με μία πρέζα αλάτι για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε το Πλιγούρι σε ένα μπολ σερβιρίσματος . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το μαιντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε το σολομό τον προσθέτουμεστο Πλιγούρι με Κινόα και σερβίρουμε.