Fereikos

Η Feréikos με έδρα την Αρχαία Κόρινθο ιδρύθηκε το 2007 από τις αδερφές Μαρία και Πένυ Βλάχου. Πριν δημιουργήσουμε την εταιρεία Feréikos, ταξιδέψαμε, σπουδάσαμε και εργαστήκαμε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Λόγω του ότι και οι δύο ως αρχικές σπουδές είχαμε επιλέξει την φιλολογία, για την ονομασία της εταιρίας ήταν φυσικό να διαλέξουμε μια αρχαιοελληνική λέξη: Έτσι, το όνομα Feréikos προέρχεται από τα λήμματα (φέρω + οίκος), δηλαδή «κουβαλώ το σπίτι μου» όπως ακριβώς και το σαλιγκάρι. Η εταιρία διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη διαδικασία των σαλιγκαριών: Από την πρώτη ανάλυση του εδάφους ενός εκτροφείου έως και την τελική τυποποίηση και συσκευασία τους. Επιπλέον, επιβλέπουμε την παγκόσμια ανάπτυξη της εκτροφής σαλιγκαριών παρέχοντας εκπαίδευση και τεχνογνωσία, η οποία προέρχεται από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο της βιομηχανίας.

Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα και συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς συμβάλλει στη διαρκή βελτίωση της μεθοδολογίας και στην τεχνική υποστήριξη προς τους 289 εκτροφείς. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βασίζονται σε παραδοσιακές, υγιεινές, μεσογειακές συνταγές. Όλα τα προϊόντα μας είναι χωρίς συντηρητικά, χρώματα και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές προτύπων ποιότητας. Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε άλλους εκτροφείς σαλιγκαριών να τυποποιήσουν και τα δικά τους σαλιγκάρια. Επίσης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να τυποποιήσετε και να συσκευάσετε ενδεικτικά ελιές, πατέ ελιάς, μέλι, αρωματικά φυτά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού κ.α. Το σλόγκαν που μας εκφράζει είναι το: “Σπίτι μου σπιτάκι μου». Γι’αυτό, ακριβώς επενδύσαμε στη δημιουργία σπιτικών προϊόντων με υλικά που προέρχονται από την τοπική, ελληνική αγορά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ

Μετά από πολλές ώρες έρευνας, μελέτης και σχεδιασμού, το 2007 ιδρύσαμε το πρώτο μας εκτροφείο, σε ένα μικρό κομμάτι γης που άνηκε στον αγαπημένο μας παππού Δημήτρη. Όταν εγώ και η Μαρία αρχικά του είπαμε για την ιδέα μας με τα σαλιγκάρια, ήταν πολύ διστακτικός. Ένας παραδοσιακός αγρότης, στην ηλικία των 85 ετών, γιατί να βγάλει τις πορτοκαλιές που υπήρχαν εκεί τόσα χρόνια και να μετατρέψει τη γη του σε κάτι εντελώς καινούριο; Ήταν ήδη πεπεισμένος ότι οι επιδοτήσεις της ΕΕ τελείωσαν, ότι τα πορτοκάλια δυστυχώς δεν ήταν πλέον κερδοφόρα, αλλά πως θα γινόταν με εμάς; Δύο νέες γυναίκες να θέλουν να γίνουν αγρότισσες; «Τσάμπα σπουδάσατε τότε», μονολογούσε διαρκώς. Αλλά εμείς ήμασταν αποφασισμένες να συνεχίσουμε, κι ακόμα κι αν το να πείσουμε τον παππού Δημήτρη αποδείχθηκε τελικά σχετικά εύκολο, όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν, όπως σε κάθε νέα προσπάθεια βέβαια, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.Παρόλα αυτά, οι σπουδές μας συνέβαλαν όχι μόνο στην υπέρβαση πολλών εμποδίων, αλλά μας βοήθησαν επίσης στο να συνεργαστούμε και να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες μας σε διάφορες αγορές στο εξωτερικό.
Έτσι, αγκαλιάσαμε μια μικρή κοινότητα με περισσότερες από 210 οικογένειες αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο οι οποίες ασχολούνται με την καλλιέργεια σαλιγκαριών και η οικογένεια αυτή συνεχώς αυξάνεται. Και λόγω του ότι και οι δύο πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση, συνεχίζουμε να σπουδάζουμε και να δημιουργούμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, την εταιρεία μας και τις υπηρεσίες μας.