Μπύρα με ιστορία

Η ιστορία για την ενασχόληση της οικογένειας Μαλαμούλη με την ζυθοποίηση, άρχισε 50 χρόνια πριν, όταν στο οικογενειακό κτήμα στην Κοκκίνα του Δήμου Ρήγα Φεραίου καλλιέργησε συμβολαιακά κριθάρι ζυθοποίησης.Στο Βέλγιο, την πατρίδα της ποιοτικής μπύρας, την τριετία 2012-2015 και με αφορμή την ύπαρξη ιδιόκτητου εστιατόριου στις Βρυξέλλες,  έγινε η μύηση στα μυστικά της ζυθοποίησης ποιοτικής μπύρας. Το Homebrewing ή αλλιώς οικιακή ζυθοποίηση ήταν το επόμενο βήμα, που οδήγησε στην τελικά επαγγελματική ενασχόληση με τη δημιουργία craft ποιοτικής μπύρα. Πλέον, από τον Απρίλιο του 2019 τέθηκε σε λειτουργία το σύγχρονο μ-ζυθοποιείο, στο Βόλο, όπου και άρχισε η παραγωγή τριών βασικών ειδών μπύρας σε 4 συσκευασίες.

Το Ζυθοβραστήριο

Είναι η καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας. Εκεί λαμβάνουν χώρα τα πρώτα στάδια για την προετοιμασία του ζύθου. Στην δεξαμενή του mashing γίνεται η εκχύλιση των βυνών σε κατάλληλη θερμοκρασία, ανάλογα με τον τύπο του ζύθου που παρασκευάζετε.  Στη δεξαμενή του Lauter γίνεται  ο διαχωρισμός των βυνών με το γλεύκος. Και τέλος στη δεξαμενή του Kettle, γίνεται ο βρασμός του γλεύκους με την πρόσθεση του απαραίτητου λυκίσκου και ο φυγοκεντρισμός.

Η ζύμωση & η ωρίμανση

Στις δεξαμενές αυτές μεταφέρεται το ψυγμένο  ζυθογλεύκος, προκειμένου να αρχίσει η αλκοολική ζύμωση, με τη βοήθεια της μαγιάς. Σε αυτήν τη φάση τα σάκχαρα που εκχυλίστηκαν από τη βύνη μεταβολίζονται από τους ζυμομύκητες σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα.  Οι δεξαμενές αυτές Unitanks, με την ολοκλήρωση της ζύμωσης επιτρέπουν την απομάκρυνση των ζυμών από τον πυθμένα τους, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείται και η ωρίμανση της μπύρας σε αυτές τις δεξαμενές.

Η συσκευασία

Επιλογή της εταιρείας είναι η συσκευασία σε γυάλινες φιάλες των 500ml & 330m. Η αυτόματη συσκευαστική μηχανή περιλαμβάνει το τμήμα έκπλυσης των φιαλών, το γεμιστικό και το ταπωτικό τμήμα.